Emre ŞAHİNOL/BAFRA(Samsun),(DHA) – SAMSUN’un Bafra İlçe Kaymakamlığı Koordinesi ve Bafra Emniyet Müdürlüğü iş birliği ile düzenlenen "En İyi Narkotik Polisi Anne" konferansında aileler narkotik madde bağımlılığına karşı bilinçlendirildi.

Bafra Belediyesi Kültür Merkezi’ndeki "En İyi Narkotik Polisi Anne" konferansına Bafra Kaymakamı Dr. Mustafa Altınpınar, Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Samsun İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Bakçepınar, Samsun İl Emniyet Müdür Vekili Ertan Kartal, Samsun İl Emniyet Müdür Yardımcıları Mehtap Arslan ve Vedat Çobanoğlu, Bafra İlçe Emniyet Müdürü Murat Öner, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gürcan Özdilek katıldı.

Konferansta, özellikle annelere yönelik narkotik madde bağımlılığına karşı bilinçlendirme hedeflendi. Konferansı veren Polis Memuru Fatih Yıldırım, ailelerin ve annelerin, uyuşturucu kullanımını önlemede ne kadar önemli bir rol oynadığını vurguladı. Yıldırım, madde bağımlılığının önlenmesinde farkındalığın ve erken müdahalenin önemine dikkat çekti.

Başkanı Erdem Ural: Konfor için çalışmalar devam ediyoruz Başkanı Erdem Ural: Konfor için çalışmalar devam ediyoruz

UYUŞTURUCU BELİRTİLERİNE KARŞI ANNELERİN DİKKAT ETMESİ GEREKENLER

Polis Memuru Fatih Yıldırım, konuşmasında çocukların ve gençlerin madde bağımlılığından korunmasında annelere düşen görevleri detaylarıyla anlattı. Yıldırım, uyuşturucu kullanımı belirtilerinin zamanında fark edilmesinin, bağımlılık sürecinin önlenmesinde önemli olduğunu belirterek, annelerin bu konuda nasıl bir yol izlemesi gerektiği ve hangi adımları atması gerektiği konusunda da katılımcılara bilgiler verdi.

SİBERAY KONFERANSI: İNTERNETİN TEHLİKELERİNE KARŞI BİLİNÇLENME

Etkinliğin bir diğer ayağında düzenlenen Siberay konferansında ise Polis Memuru Derya İren, internetin ve sosyal medyanın gençler üzerindeki etkilerinden bahsetti. İren, özellikle çocukların ve gençlerin internet ortamında karşılaşabileceği siber tehditler, siber zorbalık ve internet bağımlılığı gibi risklere dikkat çekerek uyarılarda bulundu. (DHA)