TOGÜ’den Şiddet ve Bağımlılık Paneli TOGÜ’den Şiddet ve Bağımlılık Paneli

Gökhan İÇKİLLİ / SAMSUN, (DHA)- ONDOKUZ Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) ‘Bu Gençlik İyi İş Çıkarabilir’ (This Youth Can Do A Good Job) projesinin kapanış toplantısı yapıldı.

OMÜ’nün başvuru, Samsun Merkez OSB Müdürlüğünün ise eş başvuru sahibi olduğu Avrupa Birliği ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) eş finansmanıyla yürütülmekte olan ‘This Youth Can Do A Good Job’ (Bu Gençlik İyi İş Çıkarabilir) adlı projenin kapanış toplantısı yapıldı. Proje kapsamında eğitim gören 60 kursiyerden 34 tanesi istihdam edildi.

OMÜ Mühendislik Fakültesi konferans salonunda gerçekleşen toplantıya; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Kurnaz, iş insanları, akademisyenler, kursiyerler ve öğrenciler katıldı.

Projenin kapanış toplantısında konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Kurnaz, “Avrupa Birliği Projesi sürecinin tamamından haberdarım ve takip ediyorum. Proje yürütücüsü Cenk Gezegin ile birlikte eksik olan noktaları tespit ederek geliştireceğiz. Bu süreç bizim için de iyi bir tecrübe oldu. Mühendislik Fakültesi zaten aktif olarak çalışan bir fakülte. Devamlı olarak proje üretiyor. Umarım yeni projeler, Avrupa Birliği özelinde dış kaynaklı projelerin bir temelini oluşturur. Başlangıçta Cenk hocam olmak üzere, ekibine vermiş olduğu katkılardan dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

PROJE KAPSAMINDA EĞİTİM GÖREN 60 KURSİYERDEN 34 TANESİ İSTİHDAM EDİLDİ

Proje kapsamında eğitim gören 60 kursiyerden 34 tanesinin istihdam edildiğini belirten OMÜ Mühendislik Fakültesi Dr.Öğr.Üyesi ve Proje Koordinatörü Cenk Gezegin, “OMÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünde 2 adet yenilenebilir enerji ve endüstriyel otomasyon sistemleri laboratuvarı, ve 2 adet bakım-onarım ve tasarım-uygulama atölyesi kuruldu. Üniversite ve sanayi arasında 23 adet işbirliği protokolü imzalanmış olup, proje süresince gerçekleştirilen faaliyetlere toplam 3 bin 630 kişi katılım sağlamıştır. TR83 Bölgesinde faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarının yüksek teknoloji ihtiyaç alanlarının belirlenmesine yönelik toplam 228 firmanın üst düzey yöneticileriyle anket uygulaması yapılmış ve sonuçlar bilimsel bir çalışma olarak yayınlanmıştır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kursiyerleri istihdam eden firmalara ve 60 kursiyerin eğitim sertifikaları ile başarı belgeleri verildi. (DHA)