Bölge

Düşük Doz Lazer Terapi, hayvanların iyileşme sürecini hızlandırıyor

Ersin DEMİR/SAMSUN, (DHA)-SAMSUN Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Didem Pekmezci, veteriner tedavilerinde kullanılmaya başlayan Düşük Doz Lazer Terapi yöntemi ile hastaların iyileşme sürecinin hızlandığını ve ilaç yan etkilerinin en aza indirildiğini söyledi.

OMÜ Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'nde Düşük Doz Lazer Terapi, yöntemi hayata geçirildi. Yaklaşık 2 aydır kullanılan tedavi yöntemi, geleneksel tedavi yöntemlerinde kullanılan ilaçların daha düşük dozlarda kullanılmasını içeriyor. Rutin tedavide kullanılan medikal ilaçların yan etkileri ve toksisitelerini azaltmayı amaçlayan yöntemin hastanedeki yürütücüsü OMÜ Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Didem Pekmezci, "Düşük Doz Lazer Tedavisi, can dostlarımıza konforunu sağlayarak hızlı bir şekilde iyileşme sürecini tamamlayan bir uygulama" dedi.

'UYGULAMAYI YAPAN BÖLGEDEKİ TEK HASTANE'

Lazer tedavisinin herhangi bir yan etkisinin olmadığını söyleyen Prof. Dr. Pekmezci, "Veteriner düşük dozlu lazer terapi, aslında tüm dünyada güncel olan yeni nesil tedavi seçeneklerimizden bir tanesi. Bu tedavi yönteminde bütünsel bir yaklaşım göstererek, normal rutin medikal ilaçlarla kullanılan tedavi sürecini biraz daha kısaltmak, kullanılan ilaçların dozunu azaltmak, sıklığını azaltmak ve bunların olası yan etkilerini en aza indirmek için hastada iyileşmeyi hızlandıran bir süreci kapsıyor. Hastalarımıza konfor alanını sağlama açısından da son derece üstünlüğü olan ve yan etkisi olmayan, bütün türlerde yani kedi köpek, büyük hayvanlar hatta egzotik hayvanlar da dahil olmak üzere geniş skalada ve geniş hastalıklarda kullanabildiğimiz bir tedavi yöntemimiz. Bu anlamda Türkiye'deki veteriner fakülteleri bakımından OMÜ Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi ikinci sırada, bölgemizde ise bu hizmeti veren tek hastane olma özelliğini taşıyoruz. Bu anlamda da çok mutluyuz" diye konuştu.

'AĞRILARIN TANIMLANMASINDA DA KULLANILIYOR'

Tedavi edilen hayvanların sahiplerinin, uygulanan lazer yönteminden dolayı mutlu olduklarını söyleyen Pekmezci, "Can dostlarımızın konfor alanlarını genişleterek tedavi uygulamamız söz konusu. Dermatolojik problemlerden, kronik ağrı yönetimine, akut veya kronik ağrıların tanımlanması, pankreatit, sistik, böbrek yetmezliği ya da felin kronik gingivostomatitis gibi artık medikal tedavilerden yanıt alamadığımız durumlarda, can dostlarımıza konforunu sağlayarak, hızlı bir şekilde iyileşme sürecini tamamlayan bir uygulama düşük doz lazer tedavimiz. Bu anlamda 2 aydan beri bu yöntemi hastanemizde uyguluyoruz ve klinik olarak da iyi süreçlerden geçtiğimizi söyleyebilirim. Başarılı vakalarımızda yüzü gülen hastalarımız ve hasta ailelerimizle beraber süreci tamamlıyoruz. Bölgemizde de böyle bir uygulama gerçekleştirdiğimiz için de mutluyuz" ifadelerini kullandı. (DHA)