Bölge

Ordu’da yıkılan gökdelenlerin yeri park oldu

ORDU, (DHA)- ORDU’nun Altınordu ilçesindeki sahil bandında bulunan 280 daireli 3 bloklu gökdelenlerin 2020 yılında yıkılmasının ardından ortaya çıkan alan yaşam alanına dönüştürülerek halkın kullanımına açıldı.

Ordu’nun Altınordu ilçesi Kirazlimanı Mahallesindeki sahil bandı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler’in talimatı ile halkın kullanımına açıldı. 2017 yılından itibaren inşa edilen beton bloklar ile şehrin sahil ile bağlantısı tamamen kesilen alan Başkan Güler’in girişimleri ile yeniden nefes aldı. 2020 yılında başlatılan çalışmalarla kıyı bandında bulunan yüksek ölçekli binaların yıkımı sonrası yapılan peyzaj çalışmaları ile alan, bambaşka bir görünüme kavuştu. Halka açılan bu alanda denize giren, çay bahçesinde dinlenen, park alanını ailece kullanan vatandaşlar deniz ve doğanın tadını çıkarıyor.

BASTIĞIN YERLERİ TOPRAK DİYEREK GEÇME, TANI

Buraya gelen vatandaşları bilgilendirmek adına alanın girişine asılan büyük tablo, geçmiş ile bugünü karşılaştırıyor. ‘Bastığın Yerleri Toprak Diyerek Geçme, Tanı’ sloganıyla birlikte bugüne kadar gelen süreci anlatan görsel vatandaşların dikkatini çekiyor.

Kentin en yoğun olduğu alanda yapılan bu yapılaşmanın yıkılarak halka tekrar kazandırıldığını söyleyen vatandaşlar, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür etti. (DHA)