Samsun’da ‘Arabasız Gün’ etkinliği Samsun’da ‘Arabasız Gün’ etkinliği

Berkay YILDIZ/SAMSUN, (DHA)- ONDOKUZ Mayıs Üniversitesi (OMÜ) bünyesindeki bölüm ve programlara 2024-2025 eğitim-öğretim yılı başında kayıt yaptıran birinci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen oryantasyon eğitimleri başarıyla sona erdi.

OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Oryantasyon programı düzenlendi. OMÜ olarak, öğrencilerin isabetli kararlar verdiğini ve en iyi şekilde yetişmeleri için ellerinden gelenin fazlasını yapacaklarını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Fatma Aydın, “Gerçekleştirmekte olduğumuz oryantasyon programı, hedefimizin ilk ve somut bir göstergesidir” dedi.

‘ORYANTASYON PROGRAMI, İŞ VE İŞLEMLERİNİZLE İLGİLİ SIKINTI YAŞAMAMANIZ İÇİN HAZIRLANDI’

Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak, öğrencilerin isabetli kararlar verdiğini ve en iyi şekilde yetişmeleri için ellerinden gelenin fazlasını yapacaklarını vurgulayan Prof. Dr. Aydın, “Program kapsamında eğitim-öğretim hayatınız sürecinde üniversitemizin ve Samsunumuzun sizlere sağlayacağı imkan ve hizmetler hakkında bilgi sahibi olacaksınız. Ayrıca süreçle ilgili mevzuat, prosedür ve uygulamalarla ilgili olarak da ihtiyaç duyacağınız hususlarda arkadaşlarımız, sizler için gerekli bilgilendirmeleri yapacaklardır. Aklınıza takılan sorular olduğunda mutlaka dile getirip cevabını öğreniniz. Çünkü oryantasyon programı sizin yabancılık çekmemeniz, iş ve işlemlerinizle ilgili sıkıntı yaşamamanız için hazırlandı. Ayrıca eğitim sürecinizde herhangi bir sorun yaşamanız durumu da gün içerisinde web sayfamızda duyuracağımız WhatsApp hattı üzerinden bizimle iletişime geçip yardım talep edebilirsiniz. Taleplerinizin mutlaka değerlendirileceğinden emin olabilirsiniz. Herhangi bir sorun veya mağduriyet yaşamamanız için öğrenciliğiniz süresince lütfen ilgili prosedürleri, duyuruları ve yapmanız gereken iş ve işlemleri iyi takip ediniz ve zamanında yapınız." diye konuştu.

Düzenlenen programa Rektör Prof. Dr. Fatma Aydın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Kesten, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. (DHA)