Bölge

Rektör Yılmaz ‘Tıpta yeniliklerin takipçisi olmaya devam ediyoruz’

İbrahim UĞUR/TOKAT, (DHA)- TOKAT Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz “Tıp her geçen gün ilerleme kaydediliyor ve bizler de Üniversite yönetimi olarak bu yeniliklerin takipçisi olmaya devam ediyoruz.” dedi.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi tarafından akciğer kanserinde erken teşhis sağlayan Endobronşiyal Ultrasonografi (EBUS) cihazı ile mide ve bağırsak kanserinde ileri düzey görüntülemeye sahip gastroskop ve kolonoskop cihazları alındı. Bronkoskopi ve ultrasonografi cihazının birleştirilmesi esasına dayanan Endobronşiyal Ultrasonografi (EBUS) ile akciğer kanseri, enfeksiyöz hastalıklar, sarkoidoz, lenfoma, romatolojik hastalıklar, tüberküloz, göğüs kafesi içerisindeki büyümüş lenf bezeleri ve kitlelerin teşhisi ve derecelendirilmesi büyük oranda yapılabiliyor.

Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz yaptığı açıklamada, “Tıp her geçen gün ilerleme kaydediliyor ve bizler de Üniversite yönetimi olarak bu yeniliklerin takipçisi olmaya devam ediyoruz. Bu yıl içerisinde kanser hastalığının tanısında, kemoterapi ve radyoterapi sonrası tedaviye yanıtın değerlendirilmesinde kullanılan PET-BT cihazını halkımızın hizmetin sunmuştuk. Tedavi için çevre illere gitmek durumunda kalan hastalarımızın bu zorluğu aşması için elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz. Bugün de Üniversite Hastanemize iki cihaz alımı yaptık. Bu cihazlar akciğer kanseri, enfeksiyöz hastalıklar, sarkoidoz, lenfoma, romatolojik hastalıklar ve mide rahatsızlıkları gibi çeşitli hastalıkların tedavi sürecine faydalı olacak. Üniversitemize ve halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.(DHA)