Bölge

Şehit Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu adına babası doğduğu köye çeşme yaptırdı

Şerife Serap KARA/AMASYA, (DHA) -AMASYA’da 2014 yılında Bingöl’de şehit olan Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu adına babası İlyas Hatipoğlu tarafından çeşme yapıldı.

10 yıl önce Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü’nde görevli iken İl Emniyet Müdürü Atalay Ülker’in ekibiyle beraber Kobani için düzenlenen eylemlerde zarar gören esnafın iş yerlerinde inceleme yaptığı esnada teröristler tarafından şehit edilen Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu için babası İlyas Hatipoğlu tarafından Amasya'nın Karakese Köyüne çeşme yaptırıldı. Çeşmenin açılışına, Amasya Valisi Önder Bakan, Amasya İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ramazan Yiğit, Amasya İl Emniyet Müdürü Ayhan Saraç, şehidin ailesi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Şehit babası İlyas Hatipoğlu, “Oğlumuzun anısını yaşatmak için bu çeşmeyi doğduğu köyümüze yaptırdık. Onun vatanına olan bağlılığı bizim gururumuzdur. Bu vatan toprakları kolay kazanılmadı. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, oğlumun hatırası bu çeşme sayesinde yaşayacak. Allah tüm şehitlerimize rahmet eylesin" dedi.

Amasya Valisi Önder Bakan ise, şehit Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu’nu rahmetle anarak, “Şehitlerimize olan minnetimizi her zaman hissediyoruz. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Onların fedakarlıkları sayesinde bugün bu topraklarda huzur içinde yaşıyoruz. Emeği geçenlerin, bundan sonra buradan su içeceklerin duaları, içilen suların her bir damlası şehidimizin ve tüm şehitlerimizin ruhuna değsin inşallah" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Şehit Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu anısına yaptırılan çeşme Vali Önder Bakan, şehidin annesi Adeviye Hatipoğlu, babası İlyas Hatipoğlu ve ikiz kardeşi Fatma Hatipoğlu Ateş tarafından kurdelesi kesilerek hizmete açıldı. Daha sonra şehitler için dua edildi. (DHA)