Fatih YILMAZ/Tokat,(DHA)- TOKAT Gaziosmanpaşa Üniversitesi Siber Güvenlik ve Ağ Yönetimi Laboratuvarı hizmete girdi. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, "Ağ güvenliği, güvenlik önlemleri, tehdit ve saldırılar, zararlı yazılım analizi, şifreleme ve şifre çözme gibi birçok eğitim, burada uzmanlar tarafından verilecektir" dedi.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanlığı ve Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi destekleriyle Bilgisayar Mühendisliği Bölümü tarafından, teknoloji ve güvenlik alanında öncü olma misyonu doğrultusunda yeni Siber Güvenlik ve Ağ Yönetimi Laboratuvarı hizmete girdi. Öğrenciler ve bölgede ki kuruluşların siber güvenlik dünyasına adım atmalarını sağlayacak, kapsamlı ve modern bir eğitim ortamı sunmak amacıyla kurulan laboratuvarda çeşitli siber güvenlik eğitimleri ve atölyeler düzenlenecek. Siber Güvenlik ve Ağ Yönetimi Laboratuvarında, Ağ Güvenliği, Temel Güvenlik Önlemleri, VPN (Sanal Özel Ağ), Temel Tehditler ve Saldırılar, Etik Hacking, Zararlı Yazılım Analizi ve Kriptografi eğitimleri gerçekleştirilecek.

Üniversiteden 42 yaşındaki kadın öğrenci birincilikle mezun oldu Üniversiteden 42 yaşındaki kadın öğrenci birincilikle mezun oldu

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, "Gaziosmanpaşa Üniversitesi olarak bizler bugün önemli bir laboratuvarı açmış bulunuyoruz. Bilindiği gibi internet ve bilgisayar teknolojisi hızla gelişiyor ve yaygınlığı günden güne artıyor. Üniversite olarak biz de bu alanın önemini biliyor ve bu doğrultuda adımlar atıyoruz. Bu gelişmelerin dışında kalamayacağımız gibi bu alanda öncü olmak için de çabalıyoruz. 2020 yılında YÖK ve Cisco Network Akademi (Cisco Networking Academy) iş birliği ile düzenlenen siber güvenlik ve ağ yönetimi eğitimine pilot uygulama olarak kurumumuz da dâhil oldu. Üniversitemizden üç öğretim üyemiz eğitime katıldı ve sertifikalarını aldılar. Bu doğrultuda yeni bir siber güvenlik ve ağ yönetimi laboratuvarı kurduk. Bugün burada kurulan bu laboratuvar meyvelerini vermeye başladı. Ağ güvenliği, güvenlik önlemleri, tehdit ve saldırılar, zararlı yazılım analizi, şifreleme ve şifre çözme gibi birçok eğitim, burada uzmanlar tarafından verilecektir. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi olarak bu alanda öncü adımlar atmaya devam edeceğiz. Bölgemize ve ülkemize hayırlı olsun" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI