Mutlu YUCA/BOLU,(DHA) – BOLU Offroad Spor Kulübü (BOLOFF) tarafından organize edilen 2024 Türkiye Baja Şampiyonasının 3’üncü ayağı 25-27 Ekim tarihleri arasında Bolu’da koşulacak. Yarış öncesi düzenlenen basın toplantısında konuşan Bolu Offroad Spor Kulübü Başkanı Burhan Turan, 32 araçta 64 pilotun 3 gün sürecek zorlu parkurlarda yarışacağını söyledi.

Prof. Dr. Oğuz Kurdoğlu: Karadeniz’in sıcaklığı ilk defa 29 dereceyi buldu Prof. Dr. Oğuz Kurdoğlu: Karadeniz’in sıcaklığı ilk defa 29 dereceyi buldu

Türkiye Baja Şampiyonasının 3’üncü ayağı 25-27 Ekim tarihlerinde Bolu’da koşulacak. Bolu Offroad Spor Kulübü (BOLOFF) tarafından organize edilen yarışlara 32 araçla birlikte 64 pilot katılacak. Pilotlar, ormanlık alanlardan geçen zorlu parkurlarda tozu dumana katacak. 25 Ekim Cuma günü seremonik start ile başlayacak olan Baja Bolu, Karaköy Tarihi Camii karşında belirlenen İzzet Baysal sıralama etabı ile devam edecek. 26 Ekim günü Demirciler-Çaygökpınar arasındaki 100 kilometre uzunluğundaki Koru Hotel etabı 2 kez geçecek olan ekipler, 27 Ekim günü ise aynı bölgedeki 75 kilometre uzunluğundaki BOLOFF etabını da 2 kez geçerek zorlu yarışı tamamlayacaklar.

Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Güler, BOLOFF Başkanı Burhan Turan ile pilotların katılımı ile birlikte yarışma öncesi basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Turan, yarışlara 32 araçla birlikte 64 pilotun katıldığını belirterek, “Pilotlarımız zorlu parkurlarda yarışacaklar. Cuma günü seramoni startı ile başlayacak yarışlar Pazar gününe kadar devam edecek. Tüm spor severleri bekliyoruz” dedi.

Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Güler ise organizasyonu her yıl daha iyi şekilde yapmak için hazırlandıklarını belirterek, “Türk sporu için gerçekten çok önemli bir organizasyon. BOLOFF, spor organizasyonlarında ne kadar iyi olduğunu kanıtladı. Bu yılda emin olabilirsiniz ki bu ekiple beraber sporcularımızın teknik ekibinde desteğiyle çok güzel bir organizasyonu inşallah kazasız şekilde atlatacağız. Bolu olarak tabiatın kalbi olan kentte en iyi organizasyonlara ev sahipliği yapmak istiyoruz. Aynı zamanda bunu başarabilecek ekiplerimiz var. Bolu’da yapacağınız tüm etkinliklerde sizleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyarız” diye konuştu. (DHA)