Samsunspor - Başakşehir FK maçının ardından Samsunspor - Başakşehir FK maçının ardından

Mehmet Can PEÇE/HOPA(Artvin),(DHA)- MİLLİ Savunma Üniversitesi Deniz Harp Okulu Türk Silahlı Kuvvetleri Spor Gücü Takımı, Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) tarafından organize edilen Türkiye Turu Rekoru'nu kırmak için Artvin Hopa'dan denize açıldı. Ekip, yelkenli ile durmandan ve dışarıdan hiçbir yardım almadan bin 600 mil yol alıp, rekor denemesi gerçekleştirecek

Milli Savunma Üniversitesi Deniz Harp Okulu Türk Silahlı Kuvvetleri Spor Gücü Takımı, Türkiye Yelken Federasyonu tarafından organize edilen Türkiye Rekorunu kırmak için 11 metre 80 santimetre uzunluğundaki ‘DHO Civarina’ isimli yelkenli ile subay, astsubay ve askeri öğrencilerden oluşan 8 kişilik mürettebat ile Artvin’in Hopa kıyısından yola çıktı. Yelkenle durmadan ve dışarıdan hiçbir yardım almadan, Sinop, İstanbul Boğazı, Çanakkale Boğazı, Marmaris Knidos Feneri ve Kıbrıs Zafer Kayalıkları gibi önemli noktaları içeren rotadan bin 600 mil seyreden ekip, Hatay’da yolculuğunu noktalayacak. Daha önce 10 gün 2 saat 44 dakikalık rekoru geçebilmek için rüzgara yelken açtı. Federasyon gözetiminde motorları mühürlenen ekip, Sahil Güvenlik Ekiplerinin botlarının kornaları ve dumanlarla yelkenlerini açtı.

‘ELİMİZDEN GELEN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ’

Gazetecilere rekor denemesi öncesi açıklamalarda bulunan Deniz Harp Okulu Askeri Eğitim Başkanı Öğretmen Albay Murat Yavuzcan, “Türk Silahlı Kuvvetlerini temsilen TSK Spor Gücü yat takımı olarak buradayız. 3 tane Deniz Harp Okulu öğrencisi ve 5 Türk Silahlı Kuvvetleri personeli olmak üzere Deniz Kuvvetleri ve Milli Savunma Üniversitesi olmak üzere toplam 8 kişi ile katılıyoruz. Bin 600 deniz mili, 4 deniz ve 2 boğazın geçileceği bu etkinlikte Türkiye rekoru denemesinde başarıya ulaşmak için hava, deniz, doğa ile mücadele edeceğiz. Denizciliğin en köklü birimlerinden olan Deniz Kuvvetlerimizi ve Türk Silahlı Kuvvetlerimi temsilen bu işte bulunmak hedefi ile çıktık yola ve en iyi şekilde temsil etmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.

‘HEDEF 10 GÜNDEN ÖNCE BİTİRMEK’

Hedeflerinin 10 günden önce turu tamamlamak olduğunu söyleyen Albay Murat Yavuzcan, “Bin 600 deniz millik ve yaklaşık 11 metre 80 santim boyunda bir tekne ile her türlü hava koşulunda mücadele vereceğiz. 10 gün civarında şu anki rekor daha erken şekilde bitirmek için elimizden geleni yapacağız. Ancak doğal etkenlerde mevzu bahis ama bizde her türlü denizcilik etkinliğini burada kullanacağız. Üç tane Milli Savunma Üniversitesi Deniz Harp Okulu öğrencimiz teknemizde onlarda kendilerini geliştirerek daha iyi denizci olmak için kendilerini geliştirecekler. Hedef 10 günden önce bitirmek ama doğal şartlarda her türlü kazasız belasız bir şekilde bitirmek öncelikli hedefimiz. Yemeğimizi, içeceğimizi her şeyi planlayarak stokladık ona uygun bir şekilde yaşayarak bazı zorluklarında üstesinden gelerek yaklaşık bin 600 mil yolu tamamlamak hedefindeyiz. Türkiye Yelken Federasyonu hakemlerimiz tarafından motorumuz mühürlenecek. Burada tekrar varış yerinde de kontrol edilecek kesinlikle dışarıdan destek almadan sadece yelken gücü ile bitirmeye çalışacağız” diye konuştu. (DHA)

(FOTOĞRAFLI)