Fatih YILMAZ/Tokat,(DHA)- TOKAT'ta 10 ülkeden 30 yabancı tur operatörünün katılımı ile 'Tokat tanıtımı' başlatıldı. Program kapsamında yabancı tur operatörleri, kentin turistik mekanlarını gezerek sebze ve meyve topladı.

Kent merkezine dün gelen 10 ülkeden 30 yabancı tur operatörü, Tokat'taki tarihi, turistik yerleri gezdi. Tokat'ta turizmin gelişmesi amacıyla tur operatörleri ile ikili görüşmeler yapıldı. Yabancı turizm operatörleri şehri de yakından tanımak için organize edilen gezi etkinliğinde kent merkezine 26 kilometre uzaklıktaki Pazar ilçesine bağlı Ballıca köyünde, 1085 rakımlı tepede bulunan, dünyanın en büyük ve görkemli mağaraları arasında gösterilen Ballıca Mağarası'nı ziyaret etti. Ayrıca katılımcılar, Kazova bölgesinde tarlada sebze ve meyve toplayarak özel bir işletmede ise Tokat Kebabı yaptı.

Samsun’da okul çevrelerinde yapılan denetimlerde 5 kişi gözaltına alındı Samsun’da okul çevrelerinde yapılan denetimlerde 5 kişi gözaltına alındı

İstanbul Turizm Dernek Başkanı Murtaza Kalender, "Tokat halen keşif edilmemiş önemli turizm şehirlerinden bir tanesidir. Özellikle gastronomisiyle eko turizmiyle 900 yılda 900 adımlık öneli tarihiyle Anadolu'nun en güzide turizm şehirlerinden birisidir. Bugün burada ABD, Birazilya, Almanya, Güney Afrika, Malezya, Hindistan ve Mısır olmak üzere 10 ayrı ülkeden 30 turizm firma sahiplerini Tokat'ımıza getirerek, kentin önemli tarihi mekanlarını ve eko turizmini ile gastronomi tanıttık . Hedefimiz 5 yılda 500 bin turisti şehrimizde ağırlayarak ülke ve şehir ekonomisine katkı sağlamaktır" dedi. (DHA)