Podolyak: Saldırıyla ilgimiz yok, terör hiçbir sorunu çözmez Podolyak: Saldırıyla ilgimiz yok, terör hiçbir sorunu çözmez

Maine’in Lewiston kentinde dün akşam 40 yaşındaki Robert R. Card adlı bir silahlı saldırganın, gece boyunca kentin caddelerini dolaşarak en az 22 kişiyi öldürdüğü açıklandı. Yerel basın yaralı sayısının 60 civarında olduğunu belirtti. Polis saldırganın henüz yakalamadığını belirterek “Halkın dikkatine. Lewiston'da birden fazla yerde birden fazla kaybın olduğu bir silahlı saldırı olayı meydana gelmiştir. Polis şu anda Bowdoin'den Robert R. Card'ı (04/04/83) aramaktadır. Card'ın silahlı ve tehlikeli olduğu düşünülmektedir. Görülen kişilerin Card'a yaklaşmaması ya da onunla temas kurmaması gerekmektedir. Lewiston'da evden çıkmama emri devam etmektedir” uyarısını yaptı.

Maine Eyalet Valisi Janet Mills ise “Lewiston'daki aktif silahlı saldırgan durumundan haberdarım ve bu konuda bilgilendirildim. Bölgedeki herkesi Eyalet ve yerel güvenlik güçlerinin talimatlarına uymaya çağırıyorum. Durumu izlemeye ve kamu güvenliği yetkilileriyle yakın temas halinde olmaya devam edeceğim” açıklamasını yaptı.

OKULLAR KAPALI

Eyaletteki devlet okulları birliği ise bugün eğitime ara verildiğini duyurarak “Yarın okullar kapalı. Halihazırda Lewiston Okullarında 26 Ekim 2023 Perşembe günü eğitim olmayacaktır. Şu anda hala bilinmeyen çok şey var. Bilgi hızlı ilerler ancak her zaman doğru değildir. Lütfen yerinizde kalmaya veya güvenli bir yerde bulunmaya devam edin. Uygun olduğunda sizi bilgilendirmeye ve sonraki adımlarla ilgili haberdar etmeye devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.