Atakum ilçesi, Mimarsinan Mahallesi’nde 2012 yılında başlanan ancak atıl durumda bırakılan yapı, Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci öncülüğünde ve belediyenin öz kaynaklarıyla tamamlanarak Atakum halkına kazandırıldı. Sahip olduğu teknolojik imkan ve özelliklerine göre Samsun’da ilk olan Ata Sahne Sanat Merkezi, Atakum Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğü tarafından yeniden projelendirilerek kentin sanat hayatına yeni bir soluk getirecek olan Ata Sahne Sanat Merkezi’ne dönüştürüldü.

Merkezin açılışına, Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci ve eşi Av. Gülay Deveci başta olmak üzere, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Atakum İlçe Başkanı Adem Kürek, İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy, İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İmren Nilay Tüfekci, Atakum Halk Eğitim İlçe Müdürü Erkan Altıntaş, Atakum Belediye Meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sanatçılar ve sanatseverler katıldı. Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci’nin meşalelerle karşılandığı açılış gecesinde, Düşevi oyuncularının sahnelediği ödüllü ‘Bimarhane’ tiyatro oyunu büyük alkış alırken, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Tamer Nacar Resim Sergisi de beğeni topladı.

BU ESERLER BÜYÜK GÖREV ÜSTLENİYOR

Açılış töreninde konuşan Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Karadeniz’in en çağdaş, modern, son teknoloji ile donanmış 500 kişi kapasiteli sahnesi olan çok amaçlı salonunu yaptık. Tiyatro, konser ve buna benzer etkinliklerin yapılabileceği, çevre düzenlemesiyle bu bölgeye değer katacak bir eser ortaya getirdik. Adı da, Ata Sanat Merkezi. Atakum’da her şey adını atasından alıyor. Burası Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi’ni tamamlıyor. İkisi bir araya geldiğinde Atakum’un sanat, kültür, üniversite kimliğinin altyapısını oluşturuyor. Önümüzdeki dönemde bu iki salon da kendini ispat etmiş olacak. Bu binalar Atakumluların parası harcanarak yapılmıştı. Bu alanları Atakumluların hizmetine kazandırmaya çalıştık. İnat ettik ve tamamladık. Bu kentin parası çürümesin. Atakum özellikle kültür ve sanat alanında iki büyük eser kazandı. Bu eserler büyük bir açığı kapatarak çok önemli görev üstlenmiş olacaklar” dedi.

Artova MYO’dan geleceğimiz gençlerimiz projesi Artova MYO’dan geleceğimiz gençlerimiz projesi

Atakum’da 45 bin üniversite öğrencisinin yaşadığını vurgulayan Başkan Deveci, “108 ülkeden, 10 bin yabancı uyruklu öğrenci var. Özellikle Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi’ne sürekli geliyorlar. Meslek edindirme kurslarından ve kütüphanemizden faydalanıyorlar. Burada da diğer sanatsal etkinliklerini yapacaklar ve gittikleri yerlere de anlatacaklar. Sanatseverlerimizin bu koltukları dolduracağına inanıyorum. Atakum’a hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

550 KİŞİLİK KONFERANS SALONU

Mimarsinan Mahallesindeki Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Atakum Ek Polikliniği bitişiğinde bulunan merkezde tiyatro, konser ve sanat etkinliklerinin düzenlenebileceği akustik ve profesyonel ses ışık sistemi projeleri ile gerekliliklerinin tümü karşılanmış olan 500 kişilik konferans salonu, kitap sergisi ve satışı için kullanılacak ve imza günler gibi etkinliklerin düzenlenebileceği sergi salonu, uygun sayıda ve yeterlilikte sanatçı soyunma odaları, teknik ve idari ofislerin yer aldığı, tüm faaliyetler için uygun fuaye alanları yer alıyor. (DHA)