Konuralp Antik Tiyatro kazılarında büst bulundu Konuralp Antik Tiyatro kazılarında büst bulundu

Şerife Serap KARA-Sinan HARMANCI/AMASYA, (DHA) -AMASYA Belediye Başkanı Turgay Sevindi, Zabıta Haftası kapsamında Zabıta Müdürlüğü’nde görevli personeller ile kahvaltıda bir araya geldi.

Amasya Belediyesi Zabıta Müdürlüğünde görevli personel, Pirler Parkında düzenlenen kahvaltı programında Başkan Turgay Sevindi ile bir araya geldi. Programda zabıta personeli ile tek tek selamlaşan Başkan Sevindi, personelinin her yıl 1-7 Eylül tarihleri arasında kutlanan Zabıta Haftası'nı kutladı. Zabıta personeli ile birlikte kahvaltı yapan Başkan Sevindi, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti. Programa Başkan Sevindi’nin yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Bekdemir İşbilir ve Belediye Meclis Üyeleri katıldı.

"ZABITA YEREL YÖNETİMLERİN OMURGASIDIR"

Zabıtaların yerel yönetimlerle vatandaşlar arasında köprü vazifesi gördüğünü belirten Başkan Sevindi konuşmasında şunları kaydetti;

“Halk sağlığının korunmasından kamu düzeninin sağlanmasına kadar çok geniş bir sorumluluk sahasında çalışan zabıtalar yerel yönetimlerin adeta omurgasıdır. Merkezde sağlıklı, düzenli ve güvenli bir yaşam için denetim ve kontrol faaliyetlerini gerçekleştiren Amasya Belediyesi Zabıta personeli kuruluşlarının 198. yıl dönümü ve Zabıta Haftalarını kutluyor, işlerinde başarılar ve kolaylıklar diliyorum.” (DHA)