Ahmet BAYRAK/ORDU, (DHA)- ORDU’da, çeşitli bölgelerden firmaların katılımı ile ‘Arıcılık ve Arı Ürünleri Fuarı’ açıldı. Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Akın Çifçi, "Türkiye’nin en fazla bal üreten iliyiz. Bu fuarın Ordu’da düzenlenmesi ayrı bir anlam ifade ediyor” dedi.

Kaya: Bu cennet vatan ömür boyu Türk yurdu olarak kalacak Kaya: Bu cennet vatan ömür boyu Türk yurdu olarak kalacak

Ordu’nun Altınordu İlçesi Yeni Ordu Stadı Kapalı Otoparkı’nda ‘Arıcılık ve Arı Ürünleri Fuarı’ gerçekleştirildi. Ülke genelinden 28 arı ürünleri firmasının iştirak ettiği fuara ilgi yoğun oldu. Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Akın Çifçi, bal ve arıcılıkta kullanılan ürünlerin sergilendiği fuar hakkında, “Burada sadece arı ürünleri, arıcılık malzemeleri ve bal değil, eğitim toplantıları da yapıyoruz. Bal yarışmaları yapacağız. Arıcılarımızı birbirleriyle yarıştıracağız, bilgi yarışması yapacağız. Kazanan arıcılarımıza ödüllerini vereceğiz. İlimiz 20 bin ton bal üretimi ile Türkiye'nin en fazla bal üreten ili. bu fuarın Ordu'da düzenlenmesi zaten ayrı bir anlam kazandırıyor. İnşallah bundan sonraki süreçte bunun devamı da gelecek” dedi.

“ARICILIKTA PAZARLAMA SIKINTISI VAR”

Arıcılıkta geçmişteki gibi sıkıntılarının olmadığını belirten Çifçi, "Sadece sıkıntımız, pazarlama ile ilgili yaşadığımız sıkıntılar. Bu sıkıntıları da atlattıktan sonra önümüz açılmış olacak. Bal ihracatımız var. Bir firma üzerinden dünyanın 55 ülkesine bal ihracatı yapıyoruz. Bu fuarlar ve etkinlikler sayesinde bunu daha da arttırmayı amaçlıyoruz” diye konuştu. (DHA)