Samsun konumu ve sahiliyle ülkemizde önemli turizm merkezlerinden biridir. İnsana huzur veren yeşilin ve mavinin en güzel tonlarıyla adeta masallar diyarından bir parçaymış gibi karşımıza çıkar. Bu doğa güzelliğiyle bütün olan şehir bir çok aktiviteye olanak sağlar. Yüksek ve yeşil dağları, kocaman ormanları ve huzur veren sahiliyle balıkçılıktan dağcılığa kadar onlarca samsun aktiviteleri yer alır.

Yamaç Paraşütü
İlk olarak 1940'lı yıllarda ortaya çıkan yamaç paraşütü oldukça geniş bir kitle tarafından sevilerek yapılan eğlenceli bir spordur. Yamaç paraşütü eğimli ve yüksek bir tepeden patlamasıyla gerçekleşir. Samsunda Ata kum ilçesi parkur alanları, Bafra ilçesi parkur alanları, Göktepe uçuş alanı, Kavak ata yurt köyü ve Yakakent uçuş bölgesinde yamaç paraşütü genelde yapılır.

Balon Turu
İlk olarak samsun Bafra da yapılan balon turu adeta Kapadokya ya rakip olarak ortaya çıkmıştır. Ülkemizde kısıtlı alanlarda yapılan balon turları oldukça değerlidir . Her yıl onlarca insanın yapmak istediği aktivite Bafra da oldukça değer görür.

Balıkçılık
Balıkçılık göllerde akarsularda ve özellikle denizlerde denizde yaşayan her tür canlının farklı ekipmanlarla avlamasıdır. Balıkçılık kimi insanlar için ekmek teknesi olurken kimisine de eğlenceli zaman geçirmek için aktivite olmaktadır. Balıkçılık en eski dönemlerden günümüze gelmektedir. Balık tutmayı aktivitede edinmiş insanların amacı aslında balık avlanmaktan çok stres gibi olumsuz her tur durumu ortadan kaldırmak kısacası huzuru yakalamak için yapılan bir aktivite çeşididir. Ülkemizin üç bir yanı denizlerle çevrili ve göller, akarsular bakımından zengin olduğu için balıkçılık çok sevilen ve genelde yapılan aktivitedir.

Fotomaraton
FOTOMARATON önceden belirlenmiş bir konu üzerinden belirlenen bir zaman diliminde o konuyla alakalı çekilen fotoğrafların bir yarışmaya sokulmasıdır. Çekilen fotoğraflar hiçbir düzenleme yapılmadan yarışmaya sokulmalıdır. Yarışmada en iyi fotoğraf seçilirken çekilme tekniğinde ve fotoğraf yaratıcılığına bakılır. Dünyada oldukça fazla yapılan yarış var.
Okçuluk Yarışları
Okçuluk da tıpkı balıkçılık gibi kökeni çok eski zamanlara dayanmaktadır. Okçuluk insanoğlunun hayatına avlanmak için ilk zamanlarda gitmiştir. Yay ve ok ikilisinin belirlenen hedefe doğru atıldığı ok şimdilerde bir spor olarak karşımıza çıkmıştır. Dünyada 1904 yaz olimpiyatların da ilk kez olimpik programa alınmıştır. Okçuluk günümüzde de önemli yere sahip olan okçuluk 1901 de kurulan ve 140 ülkenin ve ülkemizin dahil olduğu uluslararası okçuluk federasyonunu okçuluk alanında en büyük otorite olmuştur.

TOPALOĞLU’NDAN YOĞUN TEMPO TOPALOĞLU’NDAN YOĞUN TEMPO

Samsunun Tarihi
Karadeniz bölgesini başkenti olarak bilinen samsun Yeşilırmak ve Kızılırmak deltalarının ortasında kalan kısmıdır. Oldukça verimli topraklara sahip olan şehir ülkemiz de önemli liman kentlerinden birisi olmaktadır nüfusu diğer Karadeniz ‘deki şehirlere göre en kalabalık şehirdir. Bunun yanı sıra her tür gelişmişlik gösteren bu şehir oldukça gösterişlidir.
Samsun tarihten izler getiren bir şehirdir ve gezmek için gelen bir kişi adeta tarihin ortasına düşmüş gibi hisseder kendini. Tarihi önem taşıyan samsun arkeoloji ve etnografya müzesi şehrin tam merkezinde bulunur. Çeşitli tarihi kalıntılarına oluşan müze gelen ziyaretçilerine tarihte sanki bir zaman yolculuğuna çıkılmış gibi hissettirir. Tarihin yani sıra samsun kendine has doğal güzellikleriyle de öne çıkmaktadır. Samsun kaplıcaları oldukça zengindir. Ve samsun da ki Havza kaplıcaları en sık gidilen kaplıcalardan birisidir.