Devrilen traktörün altında kalan sürücü ağır yaralandı Devrilen traktörün altında kalan sürücü ağır yaralandı

Fatih YILMAZ/TOKAT, (DHA)- TOKAT'ta, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe Vali Numan Hatipoğlu, AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Aslan, Cüneyit Aldemir, MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, 48'inci Piyade Alay Komutanı Albay Salih Şentürk, Tokat Cumhuriyet Başsavcı Fatih Çoban, İl Emniyet Müdür Vekili Cevdet Altıntaş, İl Jandarma Komutanı Sabri Küyük, siyasi parti, sivil toplum kuruluşunun temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' nedeniyle 'Millete Sesleniş' konuşması meydanda izletildi.

Programda konuşan Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, bir kara gecenin ardından doğan güneşin yıldönümü vesilesiyle bir arada bulunmaktan gurur duyuyorum. Demokrasisine, geleceğine, ülkesine sahip çıkan siz kıymetli Tokatlılara en iyi dileklerimi sunuyor, saygıyla selamlıyorum. 15 Temmuz FETÖ darbe ve işgal girişimi esnasında vatanını ve milletini kahramanca müdafaa eden, hayatlarını hiçe sayan şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Biliyoruz ki, onlar diridirler. Türk milleti özgürlüğüne düşkün gazi bir millettir. Tarih boyunca şehitliğin yanı sıra gazilik kurumu da ön plana çıkmıştır. Bu düşüncelerle gazilerimize de minnettarlığımı, teşekkürlerimi iletiyorum.Bizler; gazaya çıkarken, “Ölürsem şehit kalırsam gaziyimö diyoruz. 15 Temmuz günü evinden çıkan Tokatlılar da şehit ve gazi olmak için bir an bile düşünmeden sokaklara çıktılar. Türkiye genelinde vatandaşlarımız tankların önüne siper oldular" dedi. (DHA)