Bafra belediye başkan adayı Hamdi Yıldız yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Ne yazık ki şehrimizde israf belediyeciliği yapılıyor. Halkımızın problemlerine kalıcı çözümler getirilmiyor. Başkanlık makamı halktan uzaklaştırıldı. Göreve geldiğimizde başkanlık makamını giriş kata indirerek halkımızın ayağına getireceğiz. Vatandaşlarımız bizlerle aracısız görüşecektir. Bir bayan belediye başkan yardımcısı atayacagım. Kadın kardeşlerim her konuda rahatça konuşacak ve derdini anlatacaktır. Belediyenin kapısından partizanlık ve torpil asla girmeyecektir. Toplumumuzun kutuplasmasına ve ayrışmasina kesinlikle izin vermeyeceğiz. Herkesin başkanı olarak hizmet edeceğiz. İnsanlarımızın mutluluğu, huzuru ve şehrimizin gelişmesi için çalışacağız.dedi

Destici: Emperyalist devletler, Suriye'den çıkmadan elbette Türkiye de çıkmayacaktır Destici: Emperyalist devletler, Suriye'den çıkmadan elbette Türkiye de çıkmayacaktır

İyi Parti Bafra belediye başkan adayı Hamdi Yıldız yaptığı açıklamada yaşanan depremle ilgili geçmiş olsun dileklerini sunarak, depremlerin Ülkemiz ve bölgemiz için  önemli bir can ve mal güvenliği sorunu olduğunun altını çizerek şu açıklamalarda bulundu:

Ladik, Havza, Kavak, Vezirköprü hattından geçen, dünyanın en tehlikeli  faylarından biri olan Kuzey Anadolu fay hattı bulunuyor. Bu fay hattında yaşanan depremler tarihte Baframızı da etkilemiştir. Ayrıca yine bölgemizde ölü fay hatları var. Bunların harekete geçtiğinde dair bilim adamları işaretler olduğunu söylüyor. Kısacası işimizi şansa bırakmayız. Biz Allah korusun bir depreme hazırlık için fiziki ve depreme müdahale bakımından tedbirleri bilimin ışığında almak zorundayız.

Bu konularda belediye olarak diğer tüm kurumlarla istişare ve koordine içinde olacağız. Belediye bünyemizde jeoloji mühendisleri ve deprem uzmanları istihdam edeceğiz.  Depreme ve doğal afetlere yönelik eğitimli müdahale ekipleri kuracağız. Dedi.